همشهری آنلاین: ‌یک کارشناس تغذیه معتقد است: باید در فرصت باقی مانده تا ماه مبارک رمضان از ناخنک زدن به تنقلات کاسته شود تا در روزهای نخست روزه‌داری دستگاه گوارش کمتر دچار مشکل شود.

مریم شیرمستی در گفت وگو با ايسنا، با اشاره به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: بهتر است در روزهای باقی مانده تا آغاز ماه مبارک رمضان و روزه‌داری در مصرف تنقلات و میان وعده‌ها زیاده روی نشود.

وی سبک کردن وعده‌های غذایی خصوصا وعده ناهار که در ماه رمضان حذف می‌شود را نیز ضروری دانست.

این کارشناس تغذیه در ادامه با اشاره‌ به نکات تغذیه‌ای که باید در هنگام روزه‌داری رعایت شود، افزود: نباید در ماه رمضان وعده‌های غذایی را حذف کرد، بلکه باید حتما چهار وعده سحر، افطار، شام و قبل از خواب را داشته باشیم.

شیرمستی اضافه وزن و چاقی شکمی را از عوارض روش‌های نادرست تغذیه‌ای در هنگام روزه داری خواند و تصریح کرد: برای اینکه سوخت و ساز بدن متعادل شود، باید تعداد وعده‌های غذایی فرد روزه‌دار زیاد شود.

وی معتقد است: افرادی که روزه بدون سحری می‌گیرند و افطار و شام سنگین میل می‌کنند، به سمت چاقی و اضافه وزن می‌روند.

این کارشناس تغذیه توصیه کرد: برای وعده افطار که دستگاه گوارش بعد از مدتی خالی بودن قرار است پر شود باید از یک نوشیدنی ولرم مانند چای کم رنگ و یا شیر گرم و همچنین قندهای طبیعی از جمله خرما و شیره انگور استفاده کرد.

شیرمستی با تاکید بر اینکه وعده افطار باید سبک باشد، ادامه داد: نیم ساعت تا 40 دقیقه بعد از افطار باید شام را صرف کرد که این وعده نیز نباید سنگین باشد، زیرا می‌تواند نفخ و سوءهاضمه را همراه داشته باشد. یک تا دو ساعت بعد از شام نیز باید وعده قبل از خواب را مصرف کرد که شامل میوه، سبزیجات تازه و یا یک ظرف سالاد است.

به گفته این کارشناس تغذیه، لازم است افراد از زمان افطار تا سحر، هشت لیوان آب مورد نیاز بدن را نیز به تدریج بنوشند.

شیرمستی توصیه کرد: وعده سحری هم نباید عاری از غذاهای چرب، سرخ کرده و پرادویه باشد و از مصرف غذاهای پر پروتئین نیز در این وعده خودداری شود، چون مصرف این نوع مواد غذایی، تشنگی در طول روز را در پی دارد.

وی غذاهای حاوی سبزیجات پخته و حبوبات، انواع آش و ماست را برای سحر مناسب دانست.

شیرمستی در ادامه گفت: افرادی که سنگ کلیه دارند و یا در چند ماه اخیر سنگ کلیه دفع کرده‌اند، افرادی که فشار خون و قند خون کنترل نشده دارند و افرادی که دچار زخم معده هستند از گروه‌هایی هستند که روزه گرفتن برای آنها مناسب نیست.

این کارشناس تغذیه معتقد است: زنان باردار در سه ماه اول و آخر بارداری و همچنین زنان شیرده در ابتدای دوران شیردهی نیز باید از روزه گرفتن خودداری کنند.

کد خبر 263335
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha